Osaka – op pad met Yoko


Osaka wordt gezien als het foodmekka van Japan. En met wie kan je dan – als je er toch bent – beter op pad gaan dan met een local die alles van de Japanse eetcultuur weet? Maak kennis met Yoko Inagaki. Van deze thuiskok en foodtourguide verscheen eind 2022 een heerlijk (Nederlandstalig!) boek met recepten en verhalen uit Japan. Met een titel die meteen de eenvoud van de Japanse cultuur typeert: YOKO.

yoko met boek in osaka, japan

My Yellow Suitcase geeft een exemplaar van YOKO weg! Wil je kans maken op dit unieke boek vol Japanse recepten en verhalen? Volg dan mijn Instagrampagina en houd de actie in de gaten. UPDATE: de actie is inmiddels afgelopen. Mijn Instagrampagina volgen kan natuurlijk nog steeds! 🙂

Foodmekka Osaka

winkelstraat in osaka

Tsutenkaku, de ‘Eiffeltoren’ van Osaka in Japan

Met haar boek onder de arm neemt Yoko ons mee door haar stad: Osaka. We zullen de hele dag door mensen tegenkomen die een inspiratiebron voor haar en haar boek zijn. En die wil ze natuurlijk graag laten zien hoe dat er in het boek uitziet. We beginnen op de markt. Hier haalt Yoko haar vis, haar groenten en kruiden. Vervolgens wandelen we via de Imamiya schrijn naar Tsutenkaku, de ‘Eiffeltoren’ van Osaka. Het wijkje om deze toren heen, Shinsekai, is een kakafonie aan geuren en kleuren met talloze winkeltjes, restaurants en verstopte barretjes. Ook lopen we even binnen bij de Tower Knives Shop. Want ja, Japanse messen zijn natuurlijk helemaal je-van-het in de keuken.

japan - land van de messen

Poffertjes en tapas op z’n Japans

We wandelen verder door Osaka. Halen een koffie-to-go bij een van de vele koffietentjes. Kijken onze ogen uit in de Tenma Market Arcade, de langste overdekte winkelstraat van Japan. Komen alles te weten over de verschillende soorten sesam (wit, goud en zwart). Doen ook nog even een miso-proeverij tussendoor, bij Yoko thuis. Eten takoyaki – een soort Japanse poffertjes, maar dan hartig – op straat en belandden uiteindelijk in een isakaya, een soort bistro, waar we Japanse ‘tapas’ eten. Oja, we drinken natuurlijk ook nog het een en ander. Maken kennis met Asahi (Japans bier) en gooien shochu (gemaakt van gerst, aardappelen of boekweit) in de mix. Na al culinaire uitspattingen wandelen we al uitbuikend terug naar het hotel. Maar niet voordat we nog een drankje uit een jido hambaiki (blikjesautomaat) halen. Proost!

yoko aan de shochu in osaka, japan

'Snackbar' waar ze takoyaki verkopen – een soort Japanse poffertjes, maar dan hartig

miso proeverij in osaka

jido hambaiki - een normaal verschijnsel in Japan. Blikjes en flesjes koud en warme drankjes.

Proef Osaka gewoon thuis

Je hoéft niet naar Osaka om culinaire inspiratie op te doen. Het boek YOKO (Nederlandstalig dus!) is gewoon in Nederland te koop. Yoko schreef dit boek samen met Christel van Bree uit Utrecht. Via haar reisorganisatie Dimsum Reizen laat Christel Japanliefhebbers kennismaken met de Japanse cultuur door ze te koppelen aan locals. Zo ook aan Yoko. Dit boek is een fraai bewijs van hun succesvolle samenwerking.


YOKO

  • Recepten en verhalen uit Japan
  • Yoko Inagaki en Christel van Bree
  • Uitgeverij Becht
  • Prijs €34,99

MEER LEZEN OVER JAPAN

gelukskat in osaka, japan

3 Comments

Add yours

Comments are closed.